Grilstad Marina har invitert til arkitektkonkurranse for eneboligene ute på øya!

Publisert: 03.05.2013

Tre profilerte arkitektkontor er invitert til å levere forslag til utviklingen av et helt unikt boligområde på øya ved marinaen på Grilstad Marina – og alle har takket ja. De tre arkitektkontorene er invitert til å delta i et parallelloppdrag om utarbeidelse av prosjektet i Havseilervegen på Grilstad Marina. Prosjektet omfatter 12-14 eneboliger mot vest ved marinaen på den utfylte øya i Strindfjorden. Utbyggerne ønsker et grensesprengende prosjekt som ivaretar og synliggjør de unike kvalitetene i området. 

Den helt særegne beliggenheten samt ambisjonene for prosjektet, gjør dette til et både utfordrende og enestående oppdrag for de inviterte arkitektkontorene. Foruten Svein Skibnes Arkitektkontor fra Trondheim, er Arcasa Arkitekter og Lund Hagem Arkitekter invitert. Begge høyt profilerte arkitekter fra Oslo. Eneboligene i Havseilervegen vil representere noe helt nytt i Trondheim. Målet er å utvikle et boligområde som tar opp i seg den unike beliggenheten, bokstavelig talt på vannet. Det stilles store krav til arkitektonisk uttrykk og funksjonelle og estetiske kvaliteter. Det er ikke et krav at eneboligene skal utformes likt, så her det lagt til rette for et på alle måter unikt boligområde. Beliggenheten på øya skaper et spennende møte mellom høy boligstandard og et maritimt miljø med ubegrenset tilgang på lys, sjø og «vær» generelt! 

 Utbyggernes ambisjon for Havseilervegen er å utvikle et prosjekt som realiserer alle de unike mulighetene som skapes ved utbyggingen av Grilstad Marina. Vinnerforslaget skal etter planen offentliggjøres 20. august, og vil danne grunnlag for detaljregulering og prosjektering av området frem mot gjennomføring.