Sosial pensjonisttilværelse! Disse gutta stortrives i dette området.

Publisert: 03.06.2020

Vi møtte 5 pensjonister på Flipper Kafè. Les om hvorfor de stortrives i området!

Fra venstre: Per Kristian, Rolf, Asbjørn, Per-Arne og Tore.

 

På Flipper kafè, en av de siste dagene i mai måned møter vi kompisene Per Kristian, Rolf, Asbjørn, Per-Arne og Tore.

Siden de inntok pensjonisttilværelsen har de møttes her jevnlig, selv under de strengeste tiltakene i Koronapandemien hvor de følte seg mer enn trygge på at kafèen tok ansvar for både renhold og smittevern, mens de holdte åpen gjennom hele perioden.

Her løses verdensproblemer over kaffen, og i vanlige tider med en oppegående fotballsesong går praten i både høyt og lavt om favorittlaget, som selvsagt er Ranheim!


Her blir det tidlig vår!

 "Her er det fint å sitte å se utover sjøen og båtene!" sier Asbjørn. Pensjonisten som selv er født og oppvokst på Ranheim, har blitt bedre kjent med resten av kompisgjengen etter at de ble pensjonister og begynte å møtes med jevnere mellomrom.

De er alle enige om at Grilstad Marina er et sosialt område, hvor du i tillegg kan bevege deg i et luftig og åpent miljø, kjenne på sjøluften og nyte en utepils på uteserveringen på Flipper Kafè når det er godvær. Når de ikke møtes her tar de gjerne turen til Lavendel blomsterforretning(og kafè) inne på kjøpsenteret "Grilstadporten". Noen få minutters gange fra boligfeltene på Grilstad Marina.

Selv om kompisene minnes området fra gamle dager med "gutongskjæret" og "jentongskjæret" hvor de badet på sommeren, er de fornøyde med det offentlige parkområdet og de grønne lungene man finner der nede. De mener dette er et område i stadig utvikling, hvor både unge og gamle ferdes på de samme stedene.

"Her blir det tidlig vår!" utbryter Per Kristian, mens diskusjonen raskt forflytter seg til hvorvidt det snødde mye på Ranheim og Grilstad i gamle dager.

 

Trivsel er godt naboskap

 Per Kristian har nylig investert i båt, med båtplass ved pir 1 på marinaen. Å kunne opprettholde en hobby og et sosialt liv med gode vennskap i nær avstand gir godt grunnlag for trivsel.

Og er det en ting kompisene er enige om, så er det at godt naboskap og sosialisering er det viktigste for å trives noe sted!